Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-krumplis egytál gombával

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1.  A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A húst megmossuk, felkockázzuk. A burgonyát és a répát meghámozzuk, a krumplit felkarikázzuk, a répát apróra vágjuk. A gombát meg tisztítjuk, szeletekre vágjuk. A kaprot és az újhagymát megmossuk és felaprítjuk.
  2. Felforrósítjuk az olívaolajat. Megfonnyasszuk rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a húskockákat, és megpirítjuk. Rászórjuk a lisztet, öntünk alá egy kevés vizet, majd megsózzuk, és fedő alatt félig puhára pároljuk. A húsos alaphoz adjuk a krumplit és a répát. Elkeverjük, megsózzuk, ha szükséges. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és addig főzzük, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
  3. Ekkor hozzáadjuk a gombát meg a kaprot, és a ragut további 15 percig főzzük. Megsózzuk és borsozzuk, ha szükséges, majd az újhagymával megszórva, forrón tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss