Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos krumpligombóc

MME MME
1 5/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, áttörjük. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a tojást és a sót. Jól összegyúrjuk, majd fél centi vastagra kinyújtjuk. Az így előkészített tésztából 8x8 centis négyzeteket vágunk.
  2. A pörköltből kivesszük a húst és ledaráljuk. Ebből a masszából mindennégyzetbe teszünk fél kanállal, majd gombócokat formálunk belőle. Sós vízben kifőzzük őket. (Akkor jó, ha feljön a víz tetejére.) A megfőtt gombócokat búzadarába forgatjuk.
  3. A pörköltszaftból tejföllel és liszttel, valamint 2 dl vízzel paprikás szaftot készítünk, és ezzel öntjük le a gombócokat

HÚSGOMBÓC BETYÁR MÓDRA>>> 

GOMBAMÁRTÁS HÚSGOMBÓCCAL, BURGONYATALLÉROKKAL>>> 

HÚSGOMBÓC SÁFRÁNYOS MÁRTOGATÓSSAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss