Elkészítés: A tésztához a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, összetörjük és hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, hogy puha, nyújtható gombóctésztát kapjunk. Ha kész, pihentetjük, s amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A maradék pörköltet ledaráljuk vagy eleve darált húsból készítjük úgy, hogy lehetőség szerint sűrű maradjon a szaftja. Így ugyanis könnyebb vele dolgozni.
Ha kész, a tésztából maroknyi darabokat szaggatunk, a tenyerünkben kilapogatjuk, 1-1 kanál pörkölttel megtöltjük, gombóccá formáljuk. Forrásban lévő vízben főzzük addig, amíg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Ha kész, leszűrjük.
Végül a hús szaftját 1 pohár tejföl és kevés liszt hozzáadásával összeforraljuk, majd a kifőzött gombócokra öntjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre