Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos krumpligombóc tejfölös szafttal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg burgonya
  • 15-20 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 pohár tejföl
  • annyi tej, amennyit felvesz
  • ízlés szerint só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg (maradék) pörkölt
  • 1 pohár tejföl
  • kevés liszt
  • finomra vágott petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, összetörjük és hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, hogy puha, nyújtható gombóctésztát kapjunk. Ha kész, pihentetjük, s amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.

A maradék pörköltet ledaráljuk vagy eleve darált húsból készítjük úgy, hogy lehetőség szerint sűrű maradjon a szaftja. Így ugyanis könnyebb vele dolgozni.

Ha kész, a tésztából maroknyi darabokat szaggatunk, a tenyerünkben kilapogatjuk, 1-1 kanál pörkölttel megtöltjük, gombóccá formáljuk. Forrásban lévő vízben főzzük addig, amíg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Ha kész, leszűrjük.

Végül a hús szaftját 1 pohár tejföl és kevés liszt hozzáadásával összeforraljuk, majd a kifőzött gombócokra öntjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss