Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos kelbimbós pite

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Tészta :
  • 25 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • 1-2 ek hideg víz
  • Töltelék:
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • olaj
  • 30 dkg csirkemell
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított vagy friss bazsalikom
  • tetejére :
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Azután a tésztát egy piteformába nyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is, villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, erre szárazbabot vagy lencsét szórunk és 180 °C - on, 15 perc alatt elősütjük.
  3. A kelbimbót párolóbetétben sós víz felett megpároljuk.
  4. A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal.
  5. A tojást, a liszttel, a tejföllel és a sajttal összekeverjük. Az elősütött tésztán elrendezzük a húst és a kelbimbót, majd leöntjük a sajtos szósszal és visszatesszük a sütőbe kb 35 - 40 percre.

15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss