Elkészítés: 1.) Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta alapanyagaival. 10 perc pihenés után alaposan megdagasztjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.
2.) A káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk.
3.) A hagymát olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, összekeverjük a káposztával, és kb. 1 dl tejföllel simára turmixoljuk. Előző nap is elkészíthetjük.
4.) A megkelt tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük kevés olvasztott vajjal, a káposztás hússal, majd feltekerjük, és 20 percig kelesztjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.
5.) A tésztát kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, késsel bevagdossuk, és közepes pogácsákat készítünk. A tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk rá. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre