Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-káposztás pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 csapott teáskanál só
  • 5 dkg reszelt sajt
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált hús
  • 30 dkg fejes káposzta
  • 1,5 dl olaj
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • bors
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: 1.) Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta alapanyagaival. 10 perc pihenés után alaposan megdagasztjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.

2.) A káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk.

3.) A hagymát olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, összekeverjük a káposztával, és kb. 1 dl tejföllel simára turmixoljuk. Előző nap is elkészíthetjük.

4.) A megkelt tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük kevés olvasztott vajjal, a káposztás hússal, majd feltekerjük, és 20 percig kelesztjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.

5.) A tésztát kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, késsel bevagdossuk, és közepes pogácsákat készítünk. A tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk rá. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss