Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos-gombás spagetti

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti
  • 30 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 1 dl vörösbor
  • bors
  • zsiradék
  • rozmaring
  • zöldpetrezselyem
  • 5 dkg sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A spagettit bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

    A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon megfuttatjuk, majd belekeverjük a vékonyra szelt gombát, s rövid pirítás után beletesszük a metéltre vágott zöldpaprikát. Amikor zsírjára visszasült, hozzáadjuk a darált húst, és sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük. Végül beleaprítjuk a paradicsomot is. Rátöltve a bort és kb. fél dl vizet, fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ízesítjük, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, és beleforgatjuk a megfőzött spagettit.

    Tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin