Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos-gombás rakott cukkini

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • bors
  • oregánó
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 nagy pohár 12 %-os tejföl
  • 50 dkg cukkini
  • 25 dkg paradicsom
  • 15 dkg emmentáli sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • kevés vaj a formához

Elkészítés

    Elkészítés: A kockára vágott hagymát forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst. Ételízesítővel fűszerezzük, beletesszük a fokhagymát és a szeletelt gombát, ezután néhány percig együtt pirítjuk.

    Vajjal kikenünk egy tűzálló sütőformát. Az edény aljába egy sor, hosszára, vékony szeletekre vágott cukkinit teszünk, megszórjuk óvatosan oregánóval. Rárakjuk a húsmassza és a felszeletelt paradicsom egyharmadát, ezután ismét egy sor cukkinit rakunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a
    hozzávalókból. A tetejére cukkini kerüljön.

    A tejfölt elkeverjük a reszelt emmentáli sajttal, sóval, borssal, pici oregánóval fűszerezzük, ezután ráöntjük a rakottasra.

    A rakott étel tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal, és 180 C-fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin