Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos-gombás göngyölt lilakáposzta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 nagy levél lilakáposzta
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 zsemle
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg csiperkegomba
  • 3 evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 evőkanál olaj a sütéshez
  • 15 dkg edami sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztaleveleket sós, forró vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük. A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk, kézzel kinyomkodjuk. A megmosott gombát kicsi cikkekre vágjuk, a forró olajon megpirítjuk, kihűtjük.

    Az előkészített káposztalevelek vastag levélerezetét, éles késsel vékonyan levágjuk. Ezután a töltelékhez a darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemléket, az aprított vöröshagymát és fokhagymát, a pirított gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

    A tölteléket 8 részre osztjuk, a káposztalevél felénk eső részére tölteléket teszünk, a káposztalevél két szélét ráhajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk.

    Végül olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

A darált sertéshús helyett használhatunk csirke-, pulyka-, marha- vagy borjúhúst is. Aki nem szereti roppanósan a káposztát, sajt nélkül, alufóliával letakarva süsse-párolja készre a töltött káposztát, és a legvégén rászórva a sajtot olvassza rá.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin