Elkészítés: A káposztaleveleket sós, forró vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük. A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk, kézzel kinyomkodjuk. A megmosott gombát kicsi cikkekre vágjuk, a forró olajon megpirítjuk, kihűtjük.
Az előkészített káposztalevelek vastag levélerezetét, éles késsel vékonyan levágjuk. Ezután a töltelékhez a darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemléket, az aprított vöröshagymát és fokhagymát, a pirított gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal ízesítjük, és jól összedolgozzuk.
A tölteléket 8 részre osztjuk, a káposztalevél felénk eső részére tölteléket teszünk, a káposztalevél két szélét ráhajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk.
Végül olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre