Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos dinnyeleves

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat és a gombát vékony csíkokra vágjuk, a sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, és ferdére felszeleteljük.

Nagyobb lábasba olajat teszünk, amit felhevítünk, és a húsokat, répákat kissé pirítjuk, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát, a gombát, a zöldborsót, pár percig együtt pároljuk, majd felengedjük a húslével, és vízzel hígítjuk. Lassú tűzön készre főzzük.

A dinnyét középen kettévágjuk. Fagyis kanállal gombócokat vágunk ki, amit félretszünk. Természetesen a magvakat kiszedjük, bár azzal együtt is fogyasztható. A dinnyét és a gombócokat tálalásig hűtjük.

Tálalhatjuk a forró levest a kivájt dinnye üregeiben is, amikor a levest a dinnye húsával együtt kanalazzuk ki, vagy a forró levest tányérba rakjuk, és a hűtött gombocókat kevés dinnyelével együtt rakjuk a levesbe.

Megjegyzés

Nagyon finom, különleges az ízhatása a forró levesnek és a ropogós hideg dinnyének. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss