Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos derelye párolt káposztával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 40 dkg darált hús konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 darab zsemle
  • 2 darab tojássárgája
  • A párolt káposztához:
  • 1 fej káposzta
  • zsír
  • őrölt kömény
  • ecet
  • cukor
  • ízlés szerint köménymag

Elkészítés

    1.

    A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd langyosra kihűtjük. Annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 hosszúkás alakú cipót készítünk belőle, és elnyújtjuk vékonyra.

    2.

    A darált hús konzervet összetörjük, hozzáadjuk az 1 mokkáskanálnyi zúzott fokhagymát, 2 db áztatott zsömlét és 2 tojássárgát. Ezeket jól összedolgozzuk. Az elnyújtott tészta felébe kis halmokat teszünk a masszából, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és a halmok szélét jól megnyomkodjuk. Derelyevágóval a nyomások mentén felvagdossuk. Bepanírozzuk úgy, mint a rántott húst, majd olajban kisütjük.

    3.

    1 kis fej káposztát vékony csíkokra vágunk, megpároljuk 2-3 dkg zsíron, fedő alatt, vékonyan lesózva, kevés őrölt köménnyel. Amikor félig megpuhult, megcukrozzuk, meghintjük ecettel, és készre pároljuk. Az ízesítést érdemes fokozatosan végezni! 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin