Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos derelye párolt káposztával

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

1.

A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd langyosra kihűtjük. Annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 hosszúkás alakú cipót készítünk belőle, és elnyújtjuk vékonyra.

2.

A darált hús konzervet összetörjük, hozzáadjuk az 1 mokkáskanálnyi zúzott fokhagymát, 2 db áztatott zsömlét és 2 tojássárgát. Ezeket jól összedolgozzuk. Az elnyújtott tészta felébe kis halmokat teszünk a masszából, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és a halmok szélét jól megnyomkodjuk. Derelyevágóval a nyomások mentén felvagdossuk. Bepanírozzuk úgy, mint a rántott húst, majd olajban kisütjük.

3.

1 kis fej káposztát vékony csíkokra vágunk, megpároljuk 2-3 dkg zsíron, fedő alatt, vékonyan lesózva, kevés őrölt köménnyel. Amikor félig megpuhult, megcukrozzuk, meghintjük ecettel, és készre pároljuk. Az ízesítést érdemes fokozatosan végezni! 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss