A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd langyosra kihűtjük. Annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 hosszúkás alakú cipót készítünk belőle, és elnyújtjuk vékonyra.
A darált hús konzervet összetörjük, hozzáadjuk az 1 mokkáskanálnyi zúzott fokhagymát, 2 db áztatott zsömlét és 2 tojássárgát. Ezeket jól összedolgozzuk. Az elnyújtott tészta felébe kis halmokat teszünk a masszából, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és a halmok szélét jól megnyomkodjuk. Derelyevágóval a nyomások mentén felvagdossuk. Bepanírozzuk úgy, mint a rántott húst, majd olajban kisütjük.
1 kis fej káposztát vékony csíkokra vágunk, megpároljuk 2-3 dkg zsíron, fedő alatt, vékonyan lesózva, kevés őrölt köménnyel. Amikor félig megpuhult, megcukrozzuk, meghintjük ecettel, és készre pároljuk. Az ízesítést érdemes fokozatosan végezni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre