Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos burgonyasaláta

MME MME
2.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya,
  • 10 dkg szafaládé vagy virsli,
  • 15 dkg pecsenyemaradék,
  • 1 keményre főtt tojás,
  • 1 kis fej hagyma (lehet lilahagyma is),
  • 1 dl olaj,
  • 1 kanál mustár,
  • kevés ecet,
  • só,
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, hideg vízzel leöntjük, meghámozzuk. Kockára vágjuk a szafaládét, rövid ideig főzzük, majd kockára vágjuk a húst, a tojást és a hagymát cikkekre. Az egészet leöntjük olajjal elkevert mustárral, hozzáadunk ízlés szerint ecetet, borsot, sót, majd összekeverjük lazán. Egy óra hosszát hűtőben tartjuk. Kenyérrel fogyasztva finom vacsora.

Megjegyzés

Gazdaságos, mert ünnepekről maradt hozzávalókból lehet elkészíteni. - MME

Ezek is érdekelhetnek