Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Húsos batyu

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Húsos batyu

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 51
  • Elküldve: 11

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1-2 dl víz
  • A töltelékhez:
  • 1 kg darált hús
  • 50 dkg vegyes zöldség
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ízlés szerint tejföl
  • olaj
  • bors
  • majoranna
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, és készre pároljuk. Megpároljuk a vegyes zöldséget is. Ha kész van mindkettő, összeöntjük, és kevés hűtés után ráöntünk annyi tejfölt, hogy jó krémes legyen. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és 8 részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyenként késfok vékonyságúra nyújtjuk, a tölteléket a tészta egyik felére halmozzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és ráborítjuk a tészta másik felét. Lezárjuk, és lenyomkodjuk villával a szélét. Olajjal vékonyan kikent tepsire tesszük a batyukat, villával megszurkáljuk a tetejüket, és lekenjük vízzel. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés:

Lehet csak zöldségtöltelékkel is készíteni! Úgy is nagyon finom!

A receptet Timcsi85 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chilis bab egyszerűen Chilis bab egyszerűen
Házi bukta baracklekvárra Házi bukta baracklekvárra
Lángostésztába bújt csirkemell Lángostésztába bújt csirkemell
Tejszínes-citromkrémes piskótatekercs Tejszínes-citromkrémes piskótatekercs
Sárgabarackkal töltött gombóc Sárgabarackkal töltött gombóc
Rántott, fokhagymás tarja Rántott, fokhagymás tarja
Hentestokány felturbózva Hentestokány felturbózva
Mazsolás-sörös csirke Mazsolás-sörös csirke
Pikáns, csípős sertésfalatok Pikáns, csípős sertésfalatok
Gyümölcsös omlett Gyümölcsös omlett
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125335_110tortilla.jpg Spenótos quesadilla: észbontóan guszta vacsora 25 perc alatt!

Bármilyen lepényformából elkészíthető ez az étel. Legyen szó palacsintáról vagy akár tortilláról.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125350_hazi_bonbon_.jpg A legegyszerűbb házi bonbon 5 perc alatt!

A csokit magában is imádjuk, de a belőle készülő bonbon igazi csemegének számít! Főleg akkor, ha nem a boltit vesszük, hanem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125348_glutenmentes_110.jpg Gluténmentes élet: tudnivalók és tippek lisztérzékenyeknek

Coeliakia vagy gluténszenzitív enteropathia – orvosi szakszóval így hívják a lisztérzékenységet. Összegyűjtöttük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125344_karcsun_110.jpg Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene!

Ahogyan múlnak az évek, egyre nő a súlyod is? Tippjeinek segítségével meggátolhatod a hízást!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125334_alma_110.jpg Szép bőrre, hajra és körömre vágysz? Ezeket kell enned!

A zöldségek és a gyümölcsök természetes módon segítik bőrünket és hajunkat a megújulásban. Hogy miben rejlik az erejük? Íme!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125331_fesztival_ok_110.jpg Minikonyha a sátorban - hasznos ötletek fesztiválozóknak, kempingezőknek

Javában tombol a nyár, aki teheti kempingezik, fesztiválozik, nyaral. A legtöbb kempingező, főleg a sátorlakók számára azonban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125325_gyerek_zoldseg_110.jpg 5 szuper tipp, hogy rávegyük a gyereket a zöldségevésre

A zöldségekkel az a baj, hogy meg kell rágni őket, és az ízük is kevésbé édes, ami a mai „cukros-omlós” világban nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125321_tisztitokura_.jpg Tisztítónapok egyszerűen - egytől az ötnapos kúráig

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept