Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsnyárs mogyorómártással

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 4 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 25 dkg barna rizs
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2,5 dl erőleves (kockából)
  • 4 evőkanál krémes mogyoróvaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • olasz fűszerkeverék
  • bazsalikom
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húst apró kockákra, a vöröshagymát cikkekre, a répát kockákra vágjuk.

    A rizst sós vízben megfőzzük. A főzési idő vége előtt 10 perccel a rizshez adjuk a répakockákat, ha kész, az olasz fűszerkeveréket is belekeverjük.

    A húst sózzuk, borsozzuk, majd a hagymacikkekkel váltakozva feltűzzük a nyársakra. A felhevített olajon kb. 5-6 perc alatt a húsnyárs minden oldalát megsütjük, és melegen tartjuk.

    A visszamaradt zsiradékot felöntjük az erőlevessel, hozzáadjuk a mogyoróvajat, valamint a tejszínnel elkevert étkezési keményítőt, felforraljuk, és ízesítjük sóval, borssal.

    A húsnyársakat a rizzsel és a mártással tálaljuk, végül megszórjuk bazsalikommal.

Megjegyzés

A receptet özv.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin