Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsmentes rakott zöldség curryvel

75 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a zöldségeket megpucolom és falatnyi darabokra vágom. Sós vízben 15 percet forralom, majd leszűröm. Nem kell puhára főzni.

Egy hőálló tálat kikenek margarinnal. A sütőt előmelegítem 200 C fokra.

A hagymát megpucolom, vékonyan felszeletelem, és a hőálló tál aljára helyezem. Erre kerülnek a leszűrt zöldségek, a feldarabolt friss bazsalikomlevél, a kis chilipaprika, a kakukkfű lemorzsolt levelei. Sózom és ráreszelem a sajtot.

A tejfölt egy tálba öntöm, itt keverem össze a curryvel, a borssal, az ételízesítővel és a tojással. Ráöntöm az egészet a zöldségekre, én kézzel ilyenkor jól lenyomkodom, tömörítem, hogy sütés után könnyen és egyben tudjam tányérra rakni. A tetejét meghintem szezámmaggal, és betolom a sütőbe kb. 45 percre.

Ha szépen megsült a teteje, kiveszem, hagyom kihűlni, és éles késsel feldarabolom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss