Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a zöldségeket megpucolom és falatnyi darabokra vágom. Sós vízben 15 percet forralom, majd leszűröm. Nem kell puhára főzni.
Egy hőálló tálat kikenek margarinnal. A sütőt előmelegítem 200 C fokra.
A hagymát megpucolom, vékonyan felszeletelem, és a hőálló tál aljára helyezem. Erre kerülnek a leszűrt zöldségek, a feldarabolt friss bazsalikomlevél, a kis chilipaprika, a kakukkfű lemorzsolt levelei. Sózom és ráreszelem a sajtot.
A tejfölt egy tálba öntöm, itt keverem össze a curryvel, a borssal, az ételízesítővel és a tojással. Ráöntöm az egészet a zöldségekre, én kézzel ilyenkor jól lenyomkodom, tömörítem, hogy sütés után könnyen és egyben tudjam tányérra rakni. A tetejét meghintem szezámmaggal, és betolom a sütőbe kb. 45 percre.
Ha szépen megsült a teteje, kiveszem, hagyom kihűlni, és éles késsel feldarabolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre