Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsmentes rakott zöldség curryvel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 2 db karalábé
  • 1/2 zellergumó
  • 5 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 4,5 dl tejföl
  • 1 kanál keményítő
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 5 ágacska kakukkfű
  • bors
  • currypor
  • ételízesítő
  • 1 tojás
  • 1 db hagyma
  • 2 dkg margarin
  • 1 db sárga kicsi chilipaprika
  • szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a zöldségeket megpucolom és falatnyi darabokra vágom. Sós vízben 15 percet forralom, majd leszűröm. Nem kell puhára főzni.

    Egy hőálló tálat kikenek margarinnal. A sütőt előmelegítem 200 C fokra.

    A hagymát megpucolom, vékonyan felszeletelem, és a hőálló tál aljára helyezem. Erre kerülnek a leszűrt zöldségek, a feldarabolt friss bazsalikomlevél, a kis chilipaprika, a kakukkfű lemorzsolt levelei. Sózom és ráreszelem a sajtot.

    A tejfölt egy tálba öntöm, itt keverem össze a curryvel, a borssal, az ételízesítővel és a tojással. Ráöntöm az egészet a zöldségekre, én kézzel ilyenkor jól lenyomkodom, tömörítem, hogy sütés után könnyen és egyben tudjam tányérra rakni. A tetejét meghintem szezámmaggal, és betolom a sütőbe kb. 45 percre.

    Ha szépen megsült a teteje, kiveszem, hagyom kihűlni, és éles késsel feldarabolom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin