Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húslevesben főtt töltelék

45 perc
bonyolult
olcsó
6 adag

Elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, májat és gombát a felaprított petrezselyemmel. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.
  2. Közben a kenyeret (vagy zsemlét) vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, és szétmorzsáljuk. Jól összedolgozzuk a tojással és a gombás masszával. Ha híg lenne, zsemlemorzsát is tehetünk hozzá. Ha nem elég sós, megsózzuk. Megfelelő méretű hőálló zsákba tesszük (vagy fóliába csomagoljuk), és cipóformára alakítjuk.
  3. Beletesszük a húslevesbe, és lassan megfőzzük. Ha kész, kivesszük a zsákból, és hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük. A leveshúsokkal, a zöldségekkel, a levestésztával együtt tálaljuk a húsleveshez.

TUTI TIPPEK A FŐZÉSHEZ: ETTŐL LESZ IGAZÁN JÓ A HÚSLEVES! 

3+1 EGYSZERŰ LEVESBETÉT, AMITŐL MÉG JOBB LESZ A HÚSLEVES! 

5 TRÜKK, AMIVEL A HÚSLEVESED OLYAN FINOM LESZ, MINT A NAGYIÉ! 

Megjegyzés

Ez a mennyiség 6 személy igényét elégíti ki. A létszám vagy étvágy függvényében a hozzávalók tetszés szerint multiplikálhatók.

A recept eredeti címe: Húslevesben főtt töltelék G. sógorasszony receptje szerint v1.0. Egyszerű és nagyon finom, a kedvencem. - jancsi85

Ezek is érdekelhetnek

Friss