A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, a csirkehúst megmossuk, és szárazra töröljük. A csirkét egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, ha feljön a habja, szűrővel lekanalazzuk. A zöldségeket is a leveshez adjuk, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük.
Az elkészült levest leszűrjük, a zöldségeket a csirkével együtt félretesszük, és elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz adjuk a búzadarát, megszórjuk egy csipet sóval, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és jól összekeverjük. Az aprított petrezselymet is belekeverjük.
A tésztát a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy kávéskanál segítségével. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, és kétszeresére nőttek, készen vannak. A levest a zöldségekkel, a hússal és a galuskával kínáljuk.