Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves sajtos-túrós galuskával

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A libahúst hideg vízbe feltesszük főni, sózzuk, majd leszedjük a habját. Vastagabb darabokra vágott zöldségeket, a megtisztított hagymát és fokhagymát egészben belerakva lassú tűzön megfőzzük.
  2. Ha már megpuhult a hús is, leszűrjük a levest és melegen hagyjuk.
  3. A galuskához a túrót simára keverjük a tojásokkal, a liszttel, a reszelt sajttal, a sóval és a finomra vágott kaporral. Annyi zsemlemorzsát és vizet dolgozunk bele, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
  4. Forrásban lévő, sós vízbe - vagy a kész levesből kimert, felforralt lébe - kiskanállal galuskákat szaggatunk.
  5. Ha megfőtt a galuska, a forró, leszűrt libalevesbe tesszük. A főtt húst és a zöldségeket külön tányéron tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss