Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsleves sajtos-túrós galuskával

default user icon

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 1 db libahát
  • 2 db libaszárny
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4–5 szem bors
  • 1,5 cm gyömbér
  • A galuskához:
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kis csokor kapor

Elkészítés

    1. A libahúst hideg vízbe feltesszük főni, sózzuk, majd leszedjük a habját. Vastagabb darabokra vágott zöldségeket, a megtisztított hagymát és fokhagymát egészben belerakva lassú tűzön megfőzzük.
    2. Ha már megpuhult a hús is, leszűrjük a levest és melegen hagyjuk.
    3. A galuskához a túrót simára keverjük a tojásokkal, a liszttel, a reszelt sajttal, a sóval és a finomra vágott kaporral. Annyi zsemlemorzsát és vizet dolgozunk bele, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
    4. Forrásban lévő, sós vízbe - vagy a kész levesből kimert, felforralt lébe - kiskanállal galuskákat szaggatunk.
    5. Ha megfőtt a galuska, a forró, leszűrt libalevesbe tesszük. A főtt húst és a zöldségeket külön tányéron tálaljuk.

      ELLENÁLLHATATLAN LAKOMÁK! A LEGJOBB LIBÁS RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin