Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves palacsintatésztával

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 100 dkg sertéshús (csontos)
  • 1 csomag leveszöldség
  • bors
  • 1 csokor snidling
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 ek olaj
  • 2 dl tej

Elkészítés

  1. A húsleveshez a csontot és a sertéshúst megmossuk. Egy nagy fazékba 1,5-2 liter vizet öntünk és belerakjuk a húst.
  2. A leveszöldséget (répa, karalábé, zeller, hagyma, fehérrépa, krumpli) megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, majd ezt is a leveshez adjuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a hús omlós nem lesz.
  3. Közben elkészítjük a palacsintát. A lisztet, a tojást, a tejet és a sót csomómentesre elkeverjük.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk, olajjal bekenjünk a teflont és személyenként 1-2 darab palacsintát sütünk.
  5. A kisütött palacsintát hagyjuk kihűlni, majd üresen feltekerjük, és csíkokra vágjuk.
  6. Ha a húsleves elkészült, megszabadulunk a zsírjától, leszűrjük a húst és a zöldséget félrerakjuk.
  7. A tányér közepébe rakjuk a palacsintát, arra kanalazzuk a levest. Friss snidlinggel tálaljuk.

Húsleves csigatésztával

Palacsinta alaprecept

10 rakott palacsinta, amit imádni fog a család

Ezek is érdekelhetnek

Friss