Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsleves házi májgaluskával

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkeaprólék
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • A májgaluskához:
  • 3 db csirkemáj
  • 1 db tojás
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • bors
  • 0,5 db hagyma (reszelve)

Elkészítés

    1. A húst megmossuk. A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt répákat, fokhagymát, zellergumót és zöldborsót.
    2. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és majd lefedve megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utánaízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük.
    3. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót. A májat megmossuk, az ereket, hártyát levágjuk róla, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzátesszük a tojást, a zsemlemorzsát, a sót és borsot, és a reszelt hagymát, és szépen összekeverjük.
    4. Mikor a leves megfő, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és 5 -10 perc alatt készre főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk a levest.

    még több isteni leves >>>

    ISTENI LEVESBETÉTEK - 5 TÉSZTAFAJTA, AMI NEM HIÁNYOZHAT OTTHONRÓL! >>>

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

Megjegyzés

A hét bármely napjára ajánlom

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin