Húsleves gazdagon

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 60 dkg marhalábszár
  • 60 dkg marhacsont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kicsi zellergumó
  • 2 közepes burgonya
  • 3 paradicsom
  • 20 dkg tisztított zöldborsó (konzerv)
  • 15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 babérlevél
  • 5 szem fekete bors
  • 10 dkg árpagyöngy (gersli)

Elkészítés

    Előkészítés: A húst a hártyáitól megszabadítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük.

    Elkészítés: Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük, és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük. A gerslit egy szűrőben folyóvízzel leöblítjük lecsepegtetjük, a levesbe öntjük, és lefedve, kis lángon még 40 percig főzzük. A kétféle répát, a zellert, a burgonyát, a paradicsomot is a léhez adjuk, és lefedve, kis lángon még 35 percig főzzük. A végén a kukoricát és a borsót is beleöntjük, és az egészet jól összeforraljuk.

    Munka: kb. 35 perc
    Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
    1 adag: 382 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek