Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves csontos lábszárból

120 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A lábszárhúst feldaraboljuk (vagy eleve darabolva vesszük), és a csontnál besózzuk, hogy a velő benne maradjon főzés közben is.
  2. A húst 4 liter vízben feltesszük főni, forrás után lehabozzuk, és beletesszük az összes zöldséget megtisztítva és felaprítva. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk sáfránnyal.
  3. Takarék lángon (kerámialapon 1-es fokozaton) lefedve 3 óráig főzzük. Ha megpuhult a hús, leszűrjük, majd a zöldségeket és húst visszatesszük a tiszta levesbe. 
  4. Ha kihűlt, 24 órára a hűtőbe tesszük, majd felmelegítve fogyaszthatjuk. 

Megjegyzés

Csigatésztát főztem ki hozzá, ezt tettem a csészékbe, és mertem rá a levest. Ez a leves nem zsíros, és nagyon jó hatással bír. A zsidó szokás szerint készítettem el ezt a nagyon finom, karakteres levest. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss