Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves csigatésztával

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük.

A zöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, és a levesbe tesszük (a krumplit, a hagymát és a karalábét egészben hagyjuk). A fűszereket (szemes bors, fokhagyma) teatojásba rakjuk, és úgy engedjük a levesbe. A zellerzöldet is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval és a húsleveskockával. A húslevest nagyon lassú tűzön kb. 2 órát főzzük.

Amikor minden puha, a levest leszűrjük, és külön tálaljuk a főtt húst és a zöldségeket.

Végül sós vízben kifőzzük a csigatésztát, hozzáadjuk a leveshez, és friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Megjegyzés

A megunhatatlan *örök* húsleves... - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss