Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsleves, ahogy Klári készíti

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 1/2 db zellergumó + a levele
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 levél kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db t.v. paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • őrölt bors
  • 5 szem egész bors

Elkészítés

    1. A megtisztított, feldarabolt csirkét feltesszük főni egy nagyobb fazékban. Amikor feljön a hab a tetejére, lekanalazzuk. 
    2. A megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket a levesbe tesszük, megsózzuk és megborsozzuk. Lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük, amíg a hús megpuhul. 
    3. Amikor elkészült, leszűrjük, majd forrón tálaljuk a zöldségekkel és a hússal. 

Megjegyzés

A csirkehúslevest laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, mert a levesbetét zöldség és csirkehús, tészta nélkül.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin