Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húskosárkák lépésenként

MME MME
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

A darált húst, az apróra vágott hagymát, a Vegetát, a zsemlemorzsát és a tojást keverjük össze, majd formázzunk egyforma nagyságú gombócokat a masszából.

A húsgombócokat helyezzük olajjal kikent tepsibe, nyomjuk szét a tenyerünkkel, majd az ujjunkkal mindegyik közepébe készítsünk egy kisebb mélyedést. Öntsünk a húsfészkek alá 200 ml vizet, és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük a húst 15-20 percig.

A kész húsfészkeket még forrón töltsük meg apróra vágott paradicsommal, rózsáira szedett karfiollal és 1-1 kanál citromlével elkevert reszelt sárgarépával.

Megjegyzés

Ez egy igazi családi összejövetelekre való étek, hiszen a húskosárkákat bármivel megtöltheti, így még a legínyencebb vendégeket is meglepheti! A fészkekbe aprított gomba, lecsó, majonézes-reszelt torma, francia saláta vagy tojáskrém egyaránt kerülhet. Még nagyszerűbb lesz a fogás, ha füstölt sajtot reszel a kosárkák tetejére, majd meleg sütőben ráolvasztja. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss