Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húskivonat (Glace)

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Készüljünk fel egy egész napos programra, a családnak adjunk pénzt étteremre, magunknak készítsünk be némi harapnivalót és italneműt. Ha ezzel megvagyunk, merüljünk bele teendőinkbe.

Mossuk le a csontot és a húst. Lábszárunkat vágjuk négy-öt darabra, a zöldségeket karikára, a zellert pár darabba, a vöröshagymát félbe. Ez utóbbit ne felejtsük el akkurátusan megpirítani a vágási felületén.

Vegyük elő kedvenc kocsonyafőző fazekunkat, öntsük bele a csontlevet, tegyük bele a húst és a csontot. Forraljuk fel, zöldségeljük be, és hintsünk bele pár szem feketeborsot. Só nem kell, elég sós a csontlé. No, most jön a türelem és a kitartás, mivel lassú forralással 5 órán keresztül főzzük, majd a csontról leszűrjük, és még 4 órán keresztül forraljuk. Ha még van erőnk, lezsírozzuk, majd hősies elszánással addig főzzük, míg a teljesen lezsírozott alaplé meleg állapotban mézszerű sűrűségű nem lesz, ha pedig kihűtjük, enyvhez váljon hasonlatossá.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből mintegy 1 kg húskivonatot nyerhetünk, melyet mártások készítésénél, ételek ízesítésénél használunk.
- dzsafi

Ezek is érdekelhetnek

Friss