Elkészítés: Készüljünk fel egy egész napos programra, a családnak adjunk pénzt étteremre, magunknak készítsünk be némi harapnivalót és italneműt. Ha ezzel megvagyunk, merüljünk bele teendőinkbe.
Mossuk le a csontot és a húst. Lábszárunkat vágjuk négy-öt darabra, a zöldségeket karikára, a zellert pár darabba, a vöröshagymát félbe. Ez utóbbit ne felejtsük el akkurátusan megpirítani a vágási felületén.
Vegyük elő kedvenc kocsonyafőző fazekunkat, öntsük bele a csontlevet, tegyük bele a húst és a csontot. Forraljuk fel, zöldségeljük be, és hintsünk bele pár szem feketeborsot. Só nem kell, elég sós a csontlé. No, most jön a türelem és a kitartás, mivel lassú forralással 5 órán keresztül főzzük, majd a csontról leszűrjük, és még 4 órán keresztül forraljuk. Ha még van erőnk, lezsírozzuk, majd hősies elszánással addig főzzük, míg a teljesen lezsírozott alaplé meleg állapotban mézszerű sűrűségű nem lesz, ha pedig kihűtjük, enyvhez váljon hasonlatossá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre