A vaníliarudat, a fahéjat és a szegfűszeget a citromhéjjal lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Ez a keverék lesz a leves esszenciája. Amíg a keverék felforr, addig megtisztítjuk az epreket, 4 nagyobb szemet karikákra vágunk.
A leszűrt esszenciához hozzákeverjük a cukrot, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk az eperjoghurtot. Ízlés szerint a maradék friss epret beleturmixolhatjuk a levesbe, de akkor is kiváló lesz, ha úgy döntünk, hogy csak levesbetétként szerepel benne az eper.
Ráöntjük a levest az eperkarikákra és már csak a díszítés van hátra. Ízlés szerint adhatunk hozzá mentalevelet, tejszínhabot, csokiforgácsot, sőt vaníliafagylaltot is. A hedonista édességimádóknak ajánljuk mindezek kombinációját!
A végeredmény könnyű, gyors, hűsítően zamatos eperleves. Egyáltalán nem hagyományos és ebben a formában kimondottan laktató.
Nézd meg videón, hogyan készül a különleges hűsítő eperleves
A leves elkészítéséhez a Takarék Bistro a Nemesvámoson gazdálkodó Kovács Zsófia joghurtját ajánlja. A Veszprém megyei családi gazdaságban kézműves tejtermékeket készítenek. / A RECEPT FIZETETT HIRDETÉSI TARTALOM. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!