Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hűsítő eperleves joghurttal és csokoládédarabokkal

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 kg friss eper
  • 1/2 l epres ivójoghurt
  • 1/2 l víz
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1/2 db citrom héja
  • 10 dkg cukor
  • mentalevél
  • tejszínhab
  • csokoládé

Elkészítés

    1. A vaníliarudat, a fahéjat és a szegfűszeget a citromhéjjal lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Ez a keverék lesz a levesünk esszenciája. Amíg a keverékünk felforr, addig megtisztítjuk az epreket és 4 nagyobb szemet karikára vágunk.
    2. A leszűrt esszenciához hozzákeverjük a cukrot, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk az eperjoghurtot. Ízlés szerint a maradék friss epret beleturmixolhatjuk a levesbe, de akkor is kiváló étel, ha úgy döntünk, hogy csak levesbetétként szerepel benne az eper. 
    3. Ráöntjük a levesünket az eperkarikákra és már csak a díszítés van hátra. Ízlésünk szerint adhatunk hozzá mentalevelet, tejszínhabot, csokiforgácsot, sőt, akár vaníliafagylaltot is. A hedonista édességimádóknak ajánljuk mindezek kombinációját!
    4. A végeredmény könnyű, gyors, hűsítően zamatos. Egyáltalán nem hagyományos és ebben a formában kimondottan laktató.

      NÉZD meg videón is, ahogy Segal Viktor és VidA József séfek elkészítik az eperlevest! >>> 

Megjegyzés

A leves elkészítéséhez a Takarék Bistro a Nemesvámoson gazdálkodó Kovács Zsófia joghurtját ajánlja. A Veszprém megyei családi gazdaságban kézműves tejtermékeket készítenek. / A RECEPT FIZETETT HIRDETÉSI TARTALOM.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin