Elkészítés: A darált húst sóval, borssal összekeverem, és amikor pépes állagú, akkor vizes kézzel diónyi gombócokat készítek belőlük. Az apróra vágott hagymát az olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a gombóckáimat, és inkább rázogatva, mint keverve, fehéredésig pirítom őket. Ekkor rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom, és annyi vízzel felengedem, hogy éppen ellepje a gombócokat. Fedő alatt főzöm őket. Közben felszeletelem a répát és a burgonyákat. Ha már úgy félig-meddig megfőttek a gombócok, hozzáadom a répát és a burgonyát, és annyi vizet, amennyi levest szeretnék. Belerakom a pizzakrémet (vagy gulyáskrémet), és addig kell főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre