Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos zöldbableves

MME MME
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldbab
  • 2 liter húsleves (lehet kockából is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 savanyú alma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál cukor
  • 4 babérlevél
  • 4 evőkanál tejföl
  • őrölt bors
  • A húsgombóchoz:
  • 25 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A friss zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát és az almát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.

Nagyobb edényben felforrósítjuk a 2 kanál olajat, és a hagymát megpároljuk benne, majd hozzáadjuk a zöldbabot, az almát, a cukrot, a babérlevelet, a sót és a borsot. Kevergetve összepároljuk, majd felöntjük a húslevessel, és puhára főzzük a babot.

A levesbetét hozzávalóit összedolgozzuk,
gombócokat formálunk belőle, majd forró olajban mindkét oldalukat átsütjük, végül a levesbe téve megfőzzük.

A levest 1-1 kanál tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss