Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombócos spagetti

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított oregánó
  • 75 dkg darált sertéshús
  • bors
  • 1 dl olaj
  • A mártáshoz:
  • 4 ek olívaolaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg darabolt paradicsom-konzerv
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A tésztát kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint, forrásban lévő, sós vízben. Leszűrjük és lecsepegtetjük. Félretesszük, és melegen tartjuk. 
    2. Tálba tesszük a megtisztított, finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a darált húst. Megsózzuk és megborsozzuk, összedolgozzuk, majd az így kapott masszából apró húsgombócokat formázunk.
    3. A felforrósított olajon a gombócokat 1 perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük mindet, majd egy tűzálló tálban elrendezzük.
    4. A mártáshoz felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a megtisztított és finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd 20 percig főzzük. A paradicsomos mártást a húsgombócokra locsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
    5. Ha kész, összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

    HÚSGOMBÓCOS SPAGETTI (AHOGY A KERESZTAPÁBAN FŐZIK) >>> 

    13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek