Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombócos spagetti (ahogy a Keresztapában főzik)

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 8 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek majoránna
  • olaj
  • 1 szál kolbász
  • 4 db paradicsom
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 1 tk barna cukor
  • 1 üveg passzírozott paradicsom
  • 1 dl vörös bor
  • 30 dkg spagetti

Elkészítés

    1. A darált húst összedolgozzuk 4 gerezd összetört fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és a bazsalikommal, majd a masszából gombócokat formázunk.
    2. A gombócokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejüket meglocsoljuk olajjal, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha már kezd pirulni, kivesszük, és serpenyőben olajon rápirítunk, majd félretesszük.
    3. A kolbászt karikára vágjuk, és megsütjük az olajon, majd félretesszük.
    4. A maradék fokhagymát összetörjük, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a hámozott paradicsomot. Megszórjuk barna cukorral, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal és 1 dl vízzel. Végül beletesszük a húsgombócokat és a kolbászt. 15 percen át főzzük, majd felöntjük a vörösborral és összeforraljuk.
    5. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a húsgombócokkal tálaljuk.

    OLASZOS RAKOTT SPAGETTI >>> 

    13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>> 

    9 POFONEGYSZERŰ TÉSZTAÉTEL, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin