Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos savanyú káposzta egyszerűen

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 3-4 személyre:
  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 40 dkg darált hús (sertés, pulyka, stb.)
  • 10-15 dkg húsos füstölt szalonna vagy kolbász
  • 10 dkg kerekszemű rizs
  • 1 fej vöröshagyma - finomra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - reszelve
  • majoránna
  • őrölt feketebors
  • egész kömény
  • őrölt pirospaprika
  • borsikafű vagy kapor
  • pár szem egész feketebors
  • kevés ételízesítő
  • 1-2 babér
  • 1 tojás
  • A rántáshoz:
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 2 evőkanál olaj
  • őrölt pirospaprika
  • Valamint:
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát bő vízben kimosom, kinyomkodom, ha hosszú szálú, keresztben több helyen átvágom.

A darált húshoz adom a tojást, a rizst, a félfinomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát. Ízesítem majoránnával, őrölt borssal, pirospaprikával, sóval és összekeverem.

A szalonnát kevés olajon kisütöm, megdinsztelem benne a fél vöröshagymát, félrehúzom, meghintem pirospaprikával és belekeverem a káposzta felét. A húsmasszából vizes kézzel gombócokat formázok, és a káposztára teszem. A maradék káposztával befedem, beledobom a babért, pár szem egész feketeborsot, egész köményt szórok rá. Felöntöm annyi vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen, és kb. 45 percig főzöm.

Közben vékony rántást készítek, majd a gombócokat kiszedem és berántom a káposztát. Ízlés szerint - ha szükséges - ízesítem kevés ételízesítővel, borsikafűvel, pár csepp ecettel, pici cukorral. A gombócokat visszahelyezem a káposzta tetejére, rövid idő alatt összeforralom.

Tálalásnál tejfölt és kenyeret kínálok hozzá.

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető könnyű egytálétel.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss