Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos salátaleves

60 perc
egyszerű
költséges
2 adag

Elkészítés

  1. A salátát leveleire szedjük, majd alaposan megmossuk. Ezután ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és felvágjuk apróra.
  3. A darált húst tegyük egy tálba, és ízlés szerint sózzuk. Megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, majd hozzáadjuk az egész tojást, és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel a masszából diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
  4. Egy edényben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzá adjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is.
  5. Alaposan összekeverjük, és addig pároljuk, amíg a saláta kicsit összeesik. Ekkor felöntjük vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal. Beletesszük a húsleveskockát, és az előzőleg elkészített húsgombócokat.
  6. Hagyjuk hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve, puhára főzzük.
  7. A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd egy kevés levessel összekeverjük. Ezután állandó keverés mellett, belecsurgatjuk a forrásba lévő levesbe. Óvatosan összekeverjük, majd felforraljuk, és pár percig még szép lassan tovább főzzük. 

Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss