Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos paprikás krumpli

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot. Az egészet feltesszük főni.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és az aprított fokhagymával, valamint a petrezselyemmel ízesítjük. Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A gombócokat a paprikás krumpliba tesszük, és lefedve, lassú tűzőn készre pároljuk.

EGY MAGYAR KLASSZIKUS NÉMETH ÁDÁMTÓL: PAPRIKÁS KRUMPLI, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 

9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

PAPRIKÁS KRUMPLI >>> 

Megjegyzés

Az egyik kedvenc ételem, mert igazi magyaros alapanyagok vannak benne. Finom, tartalmas étel. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss