Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombócos paprikás krumpli

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • 80 dkg burgonya
  • 1,5 l víz
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • A húsgombóchoz:
  • 40 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot. Az egészet feltesszük főni.
    2. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és az aprított fokhagymával, valamint a petrezselyemmel ízesítjük. Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A gombócokat a paprikás krumpliba tesszük, és lefedve, lassú tűzőn készre pároljuk.

    EGY MAGYAR KLASSZIKUS NÉMETH ÁDÁMTÓL: PAPRIKÁS KRUMPLI, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

    PAPRIKÁS KRUMPLI >>> 

Megjegyzés

Az egyik kedvenc ételem, mert igazi magyaros alapanyagok vannak benne. Finom, tartalmas étel.

Scsilluka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin