Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Húsgombócos csorbaleves

default user icon
Húsgombócos csorbaleves

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 2 fej zeller
  • 3 ek olaj
  • 1 marék lestyán
  • 30 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 ek liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd kockázzuk fel mindegyiket.
    2. Megdinszteljük az olajon a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, és hozzáadjuk a lestyánt.
    3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, az átnyomott fokhagymával, ízlés szerint sóval és borssal. Vizes kézzel, a masszából kisebb gombócokat formázunk, és azokat a levesbe tesszük.
    4. A levest 40 percig, lassú tűzön főzzük, aztán behabarjuk a liszt és a tejföl csomómentes keverékével. A tűzről levéve a citrom kifacsart levével ízesítjük.

      CSORBA ZABPELYHES HÚSGOMBÓCCAL >>>

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes