Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Húsgombócokkal töltött kelkáposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Húsgombócokkal töltött kelkáposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 75
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 23 dkg kolbász, héj nélkül - apróra vágva
  • 10 dkg felkockázott pancetta (császárszalonna)
  • 20 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 tojás + 1 tojássárgája
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • csipetnyi szerecsendió
  • bors
  • 1-2 nagy fejeskáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 1,2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1,2 dl száraz fehérbor
  • 1,2 dl marhahúsleves

Elkészítés:


1.) A darált húst, a nagyon apróra darabolt és lehéjazott kolbászt, és a szintén apróra vágott szalonnát, reszelt sajtot, tojásokat és zsemlemorzsát egy mély tálba szórjuk. Meghintjük szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk.
2.) A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, majd forró sós vízben minden levelet kb. 4 percig forrázzuk. Lecsepegtetjük a leveleket és félretesszük.
3.) Előveszünk egy tűzálló tálat, majd a húsos töltelékből gombócokat gyártunk. Minden egyes golyót becsomagolunk egy kel-levélbe, és a tűzálló tálba tesszük a csomagokat. (Nekem hamar elfogytak a leveleim, mert nagyon kicsi volt a káposztám, ezért a maradék húsgombócokat csak úgy, a becsomagoltak tetejére pakoltam.)
4.) A hagymát és a paradicsomokat megtisztítjuk, felkockázzuk, majd összekeverjük az olívaolajjal, és a gombócokra öntjük az egészet.
5.) A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. A sütési idő alatt időnként borral és erőlevessel locsolgatjuk a golyókat. Az utolsó 20 percben érdemes levenni a tálról a fedőt (én jénait használtam), hogy elpárologjon a lé egy része, és jól megpiruljon a golyók teteje.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

morzsalos-mirza receptjeiből:
Sajtos stangli III.
Kacsasült fahéjas almával
Palócgulyás
Zsenge tökfőzelék
Sajtos karfiolkrémleves
Húsos-tojásos lasagne
Pufók amerikai palacsinta
Mézes zserbó VII.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. április 16. (szombat) 10:24
    Kelkáposzta. :-) Örülök, hogy tetszik a recept, nagyon jó, érdemes kipróbálni. Puszi: Mirza
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Őzgerincformában sült csirkemell Őzgerincformában sült csirkemell
Karfiolos-sajtos hús-muffin Karfiolos-sajtos hús-muffin
Pozsonyi diós-mákos (bejgli) Pozsonyi diós-mákos (bejgli)
Fűszeres csülkös körömpörkölt Fűszeres csülkös körömpörkölt
Gombával töltött paprika Gombával töltött paprika
Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal
Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal
Fűszeres sajttal töltött csirkemell Fűszeres sajttal töltött csirkemell
Klasszikus sajttorta meggylekvárral Klasszikus sajttorta meggylekvárral
Burgonyás lángos sósan és édesen Burgonyás lángos sósan és édesen
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121808_zold-110.jpg Friss tavaszi zöldek

Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. Az április - többek között - már a karalábé, a medvehagyma,…

Napi tipp
A locsolók várására nem csak festett tojásokkal készülhetünk, hanem jóféle pogácsát is süthetünk vendégeinknek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept