Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombócok zsemlében

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2,5 dl passzírozott paradicsom (passata)
  • friss petrezselyem
  • csilipehely vagy erős paprika
  • bors
  • olaj
  • zsemle
  • rukola

Elkészítés

    1. A darált húst megsózzuk, megborsozzuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A paprikát is felkockázzuk.
    2. Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a húsgombócok minden oldalát. Kiszedjük őket egy tányérra.
    3. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a gombócok sültek, megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, és megsózzuk, -borsozzuk, valamint megszórjukcsilivel. 2-3 percig pároljuk, majd ráöntjük a paradicsomot.
    4. Visszatesszük a gombócokat, és néhány percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Megszórjuk aprított petrezselyemmel.
    5. Tálaláshoz a zsemléket félbevágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk,majdráhalmozzuk a gombócokat a szósszal együt, és teszünk belekevésrukkolát is.

Megjegyzés

Tipp:
A passzírozott paradicsom helyett használhatunk összeturmixolt konzerv- vagy érett, friss paradicsomot is.

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin