Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok sörös mártással

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db zsemle vagy 1 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál mustár
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál tört feketebors
  • A mártáshoz:
  • 5 dl világos sör
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál tört feketebors

Elkészítés

Elkészítés: A húshoz adjuk a vízben áztatott és enyhén kinyomkodott zsemlét, az aprított vöröshagymát és fokhagymát, a gyengén felvert tojást és a többi hozzávalót. Egynemű formázható masszává állítjuk össze /ha szükséges, kevés zsemlemorzsa hozzáadásával sűrítjük/.

Nedves kézzel gombócokat formálunk a húsmasszából, melyeket lapos tűzálló tálra rakunk egymás mellé. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben kb. 8-10 percig pároljuk, majd ráöntjük a simára kevert sörös mártást, ismét lefedjük, és 4-5 percig pároljuk. Végül a fóliát levesszük, és kb. 15 percig hagyjuk a sütőben sülni közepes hőfokon.

Spagettivel vagy párolt rizzsel és sörrel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss