Elkészítés: A húshoz adjuk a vízben áztatott és enyhén kinyomkodott zsemlét, az aprított vöröshagymát és fokhagymát, a gyengén felvert tojást és a többi hozzávalót. Egynemű formázható masszává állítjuk össze /ha szükséges, kevés zsemlemorzsa hozzáadásával sűrítjük/.
Nedves kézzel gombócokat formálunk a húsmasszából, melyeket lapos tűzálló tálra rakunk egymás mellé. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben kb. 8-10 percig pároljuk, majd ráöntjük a simára kevert sörös mártást, ismét lefedjük, és 4-5 percig pároljuk. Végül a fóliát levesszük, és kb. 15 percig hagyjuk a sütőben sülni közepes hőfokon.
Spagettivel vagy párolt rizzsel és sörrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre