Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombócok sajtmártással

default user icon
Húsgombócok sajtmártással

Hozzávalók

  • 500 g darált hús (legjobb a sertés- és marhahús keveréke)
  • 250 ml húslevesalaplé
  • 200 ml fehérbor
  • 100 g tejszínes ömlesztett sajt
  • 125 ml habtejszín
  • 100 g zöld olívabogyó
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa (két zsemléből is elkészíthetjük)
  • friss petrezselyemzöld vagy snidling
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A darált húst keverjük össze a tojással, a hagymával és egy kevés zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk meg, majd alaposan dolgozzuk össze.
    A húsos masszából készítsünk 12 húsgombócot. Mindegyikbe fúrjunk egy lyukat, tegyünk bele egy olívabogyót, majd hengergessük össze.
    A húslevest és a bort öntsük egy fazékba, majd tegyük bele a húsgombócokat. Lefedve főzzük kb. 10 percig, majd szedjük ki és tegyük félre. A sajtot olvasszuk fel a boros húslevesben, sűrítsük be a némi vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Keverjük a mártáshoz az apróra vágott petrezselyemzöldet vagy a snidlinget és a maradék apróra vágott olívabogyót. Végül a kész mártással öntsük le a húsgombócokat.

Megjegyzés

A húsgombócokat főzés helyett olajban is kisüthetjük. Fejes salátával nagyon ízletes ez a fogás.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin