Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok sajtmártásban

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsgombóchoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A besamelmártáshoz:
  • 3 dl tej
  • 3 dkg liszt
  • diónyi vaj
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A húsgombóc hozzávalóit jól összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle. Olajozott tepsire rakjuk, letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 30 percig pároljuk.

A mártáshoz a vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a langyos tejjel és sózzuk. Amikor kész, a tejfölt és a sajt felét a mártáshoz adjuk.

A mártást ráöntjük a gombócokra, a tetejét pedig megszórjuk a maradék sajttal, majd pirosra sütjük.

Főtt makarónival tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss