Elkészítés: A sovány darált sertéshúst a nyers tojással, 2 kis fej reszelt vöröshagymával, zsemlemorzsával, 2 kiskanál pirospaprikával meg egy kevés sóval összedolgozzuk.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, kb. 15 db lesz belőle.
Egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is
betehetünk, 5 dkg vajon megsütjük. Ezután egy kevés vizet öntünk alá, és az edényt letakarva, a sütőben 20 percig pároljuk.
Ezután a gombócokat kiszedjük, a maradék levét a tejföl meg 1 evőkanál liszt keverékével besűrítjük. A tűzről levéve 10 dkg sajtot belereszelünk. Jól összekeverjük, és forrón a gombócokra öntjük.
Petrezselymes rizs illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre