Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok sajtmártásban II.

MME MME
1 4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sovány darált sertéshúst a nyers tojással, 2 kis fej reszelt vöröshagymával, zsemlemorzsával, 2 kiskanál pirospaprikával meg egy kevés sóval összedolgozzuk.

Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, kb. 15 db lesz belőle.

Egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is
betehetünk, 5 dkg vajon megsütjük. Ezután egy kevés vizet öntünk alá, és az edényt letakarva, a sütőben 20 percig pároljuk.

Ezután a gombócokat kiszedjük, a maradék levét a tejföl meg 1 evőkanál liszt keverékével besűrítjük. A tűzről levéve 10 dkg sajtot belereszelünk. Jól összekeverjük, és forrón a gombócokra öntjük.

Petrezselymes rizs illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss