Keress receptre vagy hozzávalóra

Húsgombócok orsótésztával

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • ételízesítő
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • őrölt bors
  • 50 dkg tészta (orsó, spagetti)

Elkészítés

    1. A darált húst összedolgozzuk a tejben áztatott és kifacsart zsemlékkel és a tojással, és megszórjuk ételízesítővel. A masszából diónyi gombócokat formázunk, és forró olajban pirosra sütjük mindet.
    2. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a lereszelt hagymát. Felöntjük egy kevés hideg vízzel elkevert paradicsompürével, majd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Alaposan összeforraljuk, belerakjuk a gombócokat és takarék lángon lefedve készre pároljuk.
    3. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és a paradicsomos gombóccal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin