Elkészítés: A húsgombóc hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük, majd diónyi golyókat formázunk, melyeket sütőpapíros tepsire helyezünk, forró sütőben ropogósra-pirosra sütjük.
A szószhoz a paprikákat megsütjük, az égett héját leszedjük, összevágjuk.
A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sült paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig főzzük. Ha a szósz túlságosan besűrűsödne, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Végezetül cukorral, ecettel, borssal ízesítjük.
A kenyérlepényhez a hozzávalókat annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy a tészta ne ragadjon, rugalmas, selymes, közepesen kemény legyen.
Tojásnyi darabokra vágjuk, serpenyő méretűre nyújtjuk, majd 1 kanál olajon mindkét felét 1-2 percig aranybarnára sütjük.
Összeállítás: a lepénykenyeret megkenjük a szósszal, a közepére sorba helyezünk húsgombócokat, egy sor vágott káposztát, majd szorosan feltekerjük.