Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok borban párolva

MME MME
2 4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát apróra, a karalábékat 1x1 cm-es kockákra, a sárgarépákat karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk.
Elkészítés: A darált húshoz adjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselyem felét, a provanszi fűszerkeveréket és a tojást, végül az alaposan kinyomkodott zsemlét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, és nagyobb diónyi golyókat formálunk belőle. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a fasírtocskákat, kissé ellapítjuk, és előbb erős, majd mérsékelt tűzön, mindkét oldalukat hirtelen megkapatjuk. Alájuk öntjük a bort, és fedő alatt, 10 percig pároljuk, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk, végül kiemeljük őket a zsiradékból, és melegen tartjuk. A serpenyőbe dobjuk a karalábét, a sárgarépát és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), erős tűzön 4-5 percig pirítjuk, majd aláöntünk egy kevés vizet, beletördeljük a leveskockát, és félig lefedve puhára, de ropogósra pároljuk (6-8 perc). A zöldségágy tetejére tesszük a fasírtocskákat, majd fedő nélkül további 2-3 percig forrósítjuk. Mélyebb tálba szedjük, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és sós vízben főtt burgonyával vagy petrezselymes, párolt rizzsel körítve kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 335 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss