Elkészítés: A hagymákat, a sárgarépát, a gyökeret és a karalábét megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát, a sárgarépát és a gyökeret karikára, a karalábét pedig kisebb kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
Kevés olajon megfutattjuk a hagymákat és a petrezselyemzöldet. Rátesszük a pirospaprikát és a leveskockákat, öntünk rá kevés vízet. Beletesszük a répát, a gyökeret, a borsót és a karalábét. Fűszerezzük a borsikafűvel, chilivel, sóval. Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, beletesszük a karfiolrózsákat, és tovább főzzük. Amikor már majdnem jók a zöldségek, hozzáadunk egy csipet lestyánt és a húsgombócokat. Pár perc alatt megfőnek, és már tálalhatjuk is.
Mivel a zöldségekkel elég gazdag a leves, ezért nem igényli a tésztát, de aki úgy szereti, az főzhet bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre