Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombóc sajtos tésztával

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 db zsemle
  • 1/2 csokor újhagyma
  • 2 ek olívaolaj (+ 1 dl olívaolaj)
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • bors
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tej
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • 10 dkg márványsajt
  • 40 dkg hosszúmetélt
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A zsemlét beáztatjuk hideg vízbe. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd megfonnyasztjuk a 2 ek felforrósított olajon. Összedolgozzuk a darált pulykahúst , a kinyomkodott zsemlét és a fonnyasztott hagymát. Sóval és borssal ízesítjük.
    2. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, majd aranyszínűre sütjük a maradék felforrósított olajon.
    3. A tejet és a tejszínt megmelegítjük, belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük egy kevés sóval és borssal, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a sajt kissé megolvadjon.
    4. A tésztát kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint forrásban lévő sós vízben. Egy kevés főzőlét félreteszünk, a tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük. Összeforgatjuk a tésztát a mártással és a félretett főzőlével. Végül elrendezzük rajta a húsgombócokat, és a durvára vágott petrezselyemmel tálaljuk.

    15 ISTENI FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY ADAG DARÁLT HÚS>>>

    6 HIBA, AMIT TÉSZTAFŐZÉS KÖZBEN MINDENKI ELKÖVET>>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin