Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombóc sáfrányos mártogatóssal

default user icon

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg salottahagyma
  • 2 db ecetes paprika (kicsi, hegyes)
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 2 ág rozmaring
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 0,3 dl tejszín
  • bors
  • 1-2 késhegynyi sáfránypor
  • 6 ek olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tyúkhúslevesalap
  • 1 dl tej

Elkészítés

    1. A megtisztított fokhagymát és salottát, valamint a hosszában félbevágott ecetes paprikákat apróra kockázzuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a leöblített rozmaring lecsipkedett levélkéit finomra vágjuk. Az előkészített hozzávalókat összeforgatjuk a darált hússal és a tejszínnel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a masszából kb. 30 darab golyót formázunk.
    2. A mártogatóshoz a sáfrányt elkeverjük 1 ek meleg vízzel. Serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. Beleszórjuk a lisztet, enyhén megpirítjuk, majd felengedjük a fehérborral, az alaplével és a tejjel. Hozzáadjuk a sáfrányt, és közepes tűzön főzzük kb. 5 percig.
    3. A maradék felforrósított olajon a húsgolyókat körbepirítjuk kb. 4 perc alatt, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk. Fogvájóval a sáfrányos szószba mártogatva fogyasztjuk.

    Húsgombóc receptek >>> 
    ISTENI FASÍRTGOLYÓK >>> 
    MÁRTOGATÓSOK, SZÓSZOK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin